wrist wrapsFör att kunna lyfta lite extra kan det vara en bra idé att köpa wrist wraps. Det är bevisat att de flesta kan lyfta tyngre med hjälp av just wrist wraps. Framförallt fungerar wrist wraps bra som stöd till de med svaga handleder. Det gör det möjligt att lyfta tyngre och med bättre teknik. Användningen av wrist wraps är enkel – ju hårdare du spänner dem över handlederna desto stadigare blir handlederna. Om du märker att dina handleder ofta böjer sig när du lyfter kan det vara läge att investera i ett par bra wrist wraps. De flesta använder wrist wraps för lyft som till exempel bänkpress men de passar även för utövare av crossfit och för alla typer av lyft som utförs över ditt huvud – exempelvis militärpress.

Eftersom wrist wraps främst är till för dig som redan lyfter eller har ambitioner att lyfta tungt är det viktigt att de är av bra kvalitet. Du vill ha ett stabilt stöd och kunna lita på att de inte plötsligt går av.

Gasp

Det här är ett märke som blivit experter inom träningsutrustning. Det är också ett märke som är lite dyrare men som håller riktigt hög kvalitet. De har ett stort utbud när det kommer till just wrist wraps. Den wrist wraps-modell som förmodligen är Gasps mest kända heter kort och gott Hardcore Wrist Wraps. Den här modellen är väldigt bra eftersom att banden är något elastiska. Precis lagom hårda för att ge total kontroll och lagom elastiska för att det ska kännas behagligt och kunna ge dig den där extra pushen.

Better Bodies

BB har ett av de större utbuden av träningstillbehör och deras wrist wraps är inte något undantag. De har tagit fram en standardmodell som heter Elastic Wrist Wraps. Precis som namnet avslöjar är banden elastiska. Wrist Wrapsen stängs sedan igen med kardborrband. Även här har BB tagit fram en linje för kvinnor. Det handlar inte om wrist wraps som inte klarar lika höga vikter utan snarare om wrist wraps som är speciellt anpassade för kvinnliga handleder – det vill säga lite smalare. Färgerna du har att välja på där är mörkrött och ljusblått.

Skip Nutrition

Skip Nutrition är ett märke som tagit fram en lite dyrare wrist wrap-modell. De här handledslindorna är extra hårda vilket många föredrar framför de mer elastiska som bland annat Gasp och Better Bodies gör. Här får du verkligen maximal stabilitet när du gör de lite tyngre lyften.

Dcore

Dcore tillverkar handledsstöd för riktigt hård träning – det här är något för den seriöse bodybuildern. Deras wrist wraps har extra långa remmar, kraftig kardborrefästning och är framtagna för att hålla länge. Du betalar lite mer men å andra sidan kommer du få lång användning för dem.