gymhandskarGymhandskar är det vanligaste tillbehöret man ser på gymmen runt omkring i Sverige. Många upplever att de verkligen blir hjälpta av att ha på sig handskar. Anledningarna till att man använder sig av handskar är flera. En anledning är handvård – många upplever att händerna blir torra och får förhårdnader när de lyfter barhänta. Handskarna bidrar till att minska antalet förhårdnader, även om du fortfarande kommer att få dem. En annan anledning är greppsäkerhet. När dina händer blir svettiga är det lätt hänt att skivstång och hantlar helt enkelt glider dig ur händerna. Du får ett betydligt stadigare grepp med hjälp av handskar. Bryr du dig om hygien är handskar också en bra investering – du slipper oroa dig för att dra på dig en förkylning om personen som använde utrustningen innan dig inte tvättade händerna eller torkade av utrustningen.

Olika modeller och märken

På marknaden finns det gott om modeller såväl som märken att välja mellan. Vi listar här några välkända tillverkare med fina produkter. När du letar handskar är det viktigt att inte välja alltför tjocka sådana. Väldigt tjocka handskar kan nämligen påverka  ditt grepp och din teknik negativt.

Harbinger

Det här företaget vet vad de sysslar med och det är inte första gången de tar fram en funktionell produkt. När det kommer till Harbinger och gymhandskar finns det några olika alternativ att välja mellan. De har tagit fram en Flex fit-handske som  är tillverkad till 100% för att träna i. Man har valt att göra handskarna med lycra som dels tar bort dålig lukt men som också gör det svårt för bakterier att frodas. Handsken är också enkel att tvätta för ökad fräschhet.

En annan intressant produkt som Harbinger tagit fram är deras WristWrap-handske. Det är en handske för dig som håller på med kampsport. Den är mycket mindre och enklare att kontrollera än en boxningshandske och är perfekt för dig som vill köra mitsträning utan tjocka handskar.

Better Bodies

BB är inte bara grymma på träningskläder utan även på gymtillbehör. De har tagit fram en väldigt bra allround-handske som passar oavsett om du tycker om att köra chins eller kettlebells. Den vanligaste färgen är svart men det finns alternativ. De har tagit fram en handske som riktar sig särskilt till styrketränande kvinnor. I den här gymhandsken har man använt sig av dubbla lager läder för att ge det där extra stödet. Man har även använt ett flexibelt material på baksidan av handen och runt tummen för att kunna ge dig som användare den där riktigt fria och nästan nakna känslan.

Gorilla Wear

Uppstickaren Gorilla Wear är kända för att ta fram träningskläder och gymtillbehör till den som lyfter extra tungt. Tycker du det känns jobbigt med för tjocka och avancerade träningshandskar? Då kan Gorilla Wears Wrist Wrap Gloves vara något för dig! Dessa är främst till för att stötta handlederna vid tynga lyft och hjälper även till att förhindra de sår vid fingrarnas rot i handflatan som lätt kan uppstå vid tung tyngdlyftning.

Casall

Det här är en aktör som varit med länge och är något av experter på handskar. Man har till exempel sedan länge gjort boxningshandskar till träningsintresserade. En av deras vanligaste träningshandskemodell heter Exercise Glove Pro som är en enkel handske men som skyddar dina handflator på ett effektivt sätt