dragremmarEn dragrem specialgjord för gymträning kan verkligen hjälpa dig att ta din träning till nästa nivå. I grund och botten är det precis vad dragremmen är till för. Den ger dig extra stöd vilket förhoppningsvis kommer göra att du kan ta några extra kilon när du sedan lyfter! En dragrem är ett billigt redskap på det sättet att du kan få ut mycket jämfört med hur mycket pengar du lägger ut. Ibland så är handgreppet helt enkelt inte tillräckligt starkt. Om du känner att det är greppet som förstör när du ska lyfta tungt kan ett par dragremmar verkligen vara något för dig.

Dragremmarna underlättar helt enkelt vid lyft genom att kompensera för den greppstyrka som krävs vid exempelvis ryggträning. Ett råd är dock att vara försiktig – har du väl börjat träna med dragremmar bör du komma ihåg att du mest troligt inte kan klara samma vikter utan dragremmar som med.

Olika material och märken

Dragremmar kommer i flera olika utföranden. Ett alternativ som känns lite retro är läderremmarna. Här snackar vi kvalitet av högsta klass. Läderremmar är rejäla och med rätt skötsel håller de länge. Det andra vanliga alternativet är bomulls-canvas. Låt dig inte luras att tro att det här materialet inte klarar trycket. Några av världens starkaste tyngdlyftare använder dragremmar av just bomulls-canvas.

Gasp

När man talar om gymtillbehör och märken kommer Gasp allt som oftast på tal, så är även fallet med dragremmar. Gasp gillar bomulls-canvas och de har tagit fram en dragrem som minst sagt fått bra kritik och recensioner av träningskunniga. Det här bandet känns mjukt mot huden men är desto starkare. Det här materialet tål verkligen hur mycket som helst och du kommer känna dig säker och stabil även när du försöker ta nytt personbästa i marklyft. Med den här dragremmen kan du enkelt ändra öglans storlek vilket gör det mer lättanvänt.

Better Bodies

Du har som alltid många alternativ att välja mellan när du kollar in Better Bodies produkter. Om Gasp har en förkärlek för bomull-canvas verkar BB föredra läder. Det är mycket möjligt att du tycker att strapsen är något obekväma i början. Det är inte alls konstigt. Det är nämligen så att läder behöver ett tag för att formas på rätt sätt och mjukas upp. Den stora fördelen är att när det händer så har de blivit specialanpassade till ditt lyftande! Dessutom håller läderremmarna länge.

Även Better Bodies ger dig ett canvas-alternativ. Dessa är dessutom rejält mycket billigare. Detta lite mindre kostsamma alternativ kan vara perfekt om du bara vill se om dragremmar är något som passar dig och din träning.

Ett spännande alternativ till Better Bodies och Gasp är BMR som även de vet hur man gör grymma dragremmar. En av deras mest sålda dragremmar heter kort och gott BMR Straps. De är gjorda i läder och mäter 71 cm. De är ganska smala med sina 4 cm i bredd. Att de blivit så omtyckta beror på den höga kvaliteten.